25 mars

Idag har jag känt mig så duktig! Har ätit bra och rört på mig nästan hela dan, med cyklande och promenader hit och dit :) Tränade nyss, körde på en sen träning idag, och blev ben, mage och crosstrainer.

Crosstrainern körde jag i cirka 35 minuter, förbrände 400 kalorier :)
Mage blev 100 situps. Ben körde jag insida lår 12x3 repetitioner, utsida lår 12x3 och framsida lår (eller vad det är, när man sitter i en maskin och sparkar upp benen med vikt på) 12x3.

Känner mig ganska nöjd med mig själv, och nu sitter jag här och tittar på Gossip Girl samtidigt som jag målar naglarna, haha :) kanske borde sova snart, men det är ju lördag imorgon så har sovmorgon, så himla skönt! =)

Nu ska jag återgå till GG, ha det bra!

träningskompisen

har "hittat" en sida, www.traningskompisen.se, där man kan hitta massa olika bloggar om träning, viktnedgång m.m. Kika in vettja! :)

24 mars

Orkade inte skriva igår, hade så himla mycket att göra.. Gårdagen började bra, med bra frukost och bra lunch. Åt tacos till kvällsmat vilket jag körde nyttigare med mycket grönsaker och hårt bröd. Men efter maten failade jag, haha. Min syster kom förbi för att vi skulle köra lite zumba och då hade hon med sig dumle, vilket jag ÄLSKAR, bästa godiset ever. Så några såna slank ner lite lätt, hehe, kändes gott då men nja, hade kunnat räckt med en känner jag. Och zumba var ingenting för mig, jag är fotbollspelare i grunden och nu volleybollspelare - inte dansare! Nej, jag kände mig bara fånig när jag stod där och försökte röra på höfter som inte rörde sig alls..
Men förutom zumbaförsöket så var jag på gymmet med en kompis, körde lite crosstrainer och lite mage - inget ovanligt, men är det inte bra att jämt köra mage, hur fungerar det, någon som vet?

Just nu sitter jag i skolan och väntar på att föreläsningen ska börja, så bör väl stänga ner datorn och gå. Ska försöka skriva mer ikväll om hur dagen har gått.
Ha det bra! :)

23 mars

Idag har det blivit lite halvt med träningen, cyklade till och från skolan så blev lite där och hade match nu på kvällen där jag fick spela lite så blev lite där också. Jag försöker bara träna så jag håller mig på mitt kaloriintag men nu när jag har rätt mycket plugg är det svårt..
Aja, imorgon ska jag och en kompis åka och träna på gymmet så då kommer man göra ganska mycket iaf, när man peppar varandra :)
Nu blir det (ännu mer) plugg och sen sängen, så himla trött!
Ha det!

22 mars

Åh, första dagen hemma efter fyra dagar utomlands. I helgen har jag varit så himla onyttig: ätit godis, ätit MASSOR av mat och druckit "dåliga" drycker, men det har varit så himla skönt och gott! Kände verkligen att det var värt det. Nog för att vi gick runt väldigt mycket (första dagen gick vi runt i vad jag tror resulterade i cirka 6 timmar!!) men gud vad vi åt, och gud vad gott det var. Plus att man fick lite sol också, så nu är jag pigg och alert!
Jag drack väldigt mycket apelsinjuice också, så har fått i mig mycket c-vitamin (d-vitamin?) vilket resulterat i att jag idag är nästan helt frisk :)

Dagens träning bestod utav crosstrainer i 30 minuter, känns så himla skönt att köra på den då man förlorar cirka 100 kalorier på 10 minuter (eller det står så på maskinen i alla fall, hoppas det är sant, om ni vet något annat får ni gärna berätta) och det är inte ens jobbigt. Sen körde jag lite mage, väldigt ovanligt ;), med 200 situps på olika vis - 75 i maskin där man ligger med fötterna uppe och sen ska göra situps fast man drar med maskinen, sen 75 vanliga situps med en 5-kilos vikt på bröstet och sen 50 magövningar där jag ligger och lyfter fötterna från marken upp och ned (heter säkert något men kommer inte på nu).
Till sist körde jag den där maskinen jag pratat om förut, när man tränar hela magen och man känner i hela sidan hur det spänner.
Och jag kan säga er, efter ett uppehåll på fyra dagar kändes det att jag slappat lite. Shit vad det spände i magen, fast kändes riktigt skönt då jag inte brukar känna något alls.

Nej, det här blev ett långt inlägg så nu ska jag sluta. Nu blir det lite plugg och sedan drar jag mig mot sängen. Sov gott!


nya mått

har inte vägt mig då vi inte har en våg hemma och vet inte om jag hinner till gymmet innan vi åker till flygplatsen..Men nya mått har jag fixat! Inte så stor skillnad men lite är det :)

Mått: Midja (smalaste ställe mitt på magen) = 75 cm (-4cm)
        Midja (över naveln) = 87 cm (-1cm)
        Midja (precis under brösten) = 78 cm (-1cm)
        Bröst = 90 cm (-0cm)
        Höfter = 96 cm (-3cm)
        Rumpa = 97,5 cm (-2,5cm)
        Lår = 54,5 cm (-1,5cm)
        Armar (överarmar) = 26 cm (+1cm)

Som ni ser har det minskat lite på de flesta ställen, dock inte brösten (yes!), de vill jag ju gärna ha kvar så =)
Synd bara att min rumpa och höfter har minskat ganska mycket, de är de kroppsdelar jag är mest nöjd med, skulle gärna vilja ha de större också. men men, det ingår väl om man ska bli mindre..att armarna är större förvånar mig inte, jag har inte kunnát vara med på volleybollträningarna så mycket som jag önskat då jag varit sjuk, och när jag tränar armarna på gymmet får jag bara väldigt ont i handlederna så slutat med det.

Men jag har ju minskat lite överallt, vilket känns sjukt skönt, det har ju bara gått två veckor :)
 



16 mars

det känns tungt idag..är i en liten svacka, känner att det inte händer nåt (ja, jag gick ner ett kilo men det märks ingenting) så är lite halvdeppig. Har gått två veckor sen jag började skriva bloggen, så imorgon har jag tänkt väga och mäta mig! om jag hinner vill säga, jag ska ju åka utomlands imorgon så har ganska mycket att göra. usch, kommer inte bli någon träning alls i helgen, kommer förlora fyra hela dagar, känns inte kul alls. menmen, jag får komma till lite värme iaf :)

nu ska jag käka lite efter träningen (ja, jag vet, jag borde inte träna när jag är förkyld men jag kunde inte låta bli att köra lite crosstrainer i alla fall) och sen kommer min sambo hem och då ska vi kolla film :) ska försöka käka äpple till det istället för popcorn, åh, popcorn är ju så gott!

Aja, får se om jag hinner uppdatera imorgon, ska försöka :)

15 mars

Idag bestämde jag mig för att trotsa förkylningen när min sambo ändå skulle till gymmet..det var väl inte det smartaste jag gjort, trots att jag bara körde 20 minuter på crosstrainern och lite mage mår jag inte super nu. huvudet känns som bomull och näsan kliar så sjukt mycket! känns som att rösten håller på att försvinna också..kul då jag och min sambo ska utomlands över helgen, kul! så i helgen blir det inte så mycket träning heller, försöka äta hyffsat nyttigt i alla fall :)

vila

Idag har det mestadels blivit vila, då jag fortfarande är dyngförkyld - jag har nyst minst 20 gånger idag. Hade planerat att ha muskeltränaren på mig då jag inte gjorde någon annan form av träning, men glömde bort det så blev inget med det.
Har försökt att äta lite mindre idag då jag inte tränat nåt, men blev svårt då min sambo lagade fläskfile, potatis och bearnaisesås, mums! Jag får inte heller någon riktig mättnadskänsla heller, jag kan äta hur mycket som helst utan att bli mätt men har lärt mig att behärska mig, lärt mig vilken mängd mat som är lagom. Är lite jobbigt då jag kan äta massor och ändå bli hungrig en halvtimme senare, och jag har ju inte sån tur att min ämnesomsättning är hög då jag faktiskt går upp i vikt av att äta mycket, suck. Ujuj, blev inget positivt inlägg det här, haha.

Imorgon får vi se om jag känner mig bättre, kanske kan köra lite crosstrainer i alla fall.

Nu blir det sängen efter en dag med rinnande näsa, ont i halsen och nysningar varannan sekund. Ciao! :)

13 mars

Idag har jag känt mig allmänt hängig och sjuk :( är jätteförkyld och raspig i halsen, så jag har struntat i träningen totalt och kommer göra det imorgon också, så jag inte blir sjuk en längre tid..
Nu lockar sängen, hoppas det går bra med träningen för er andra! :)

12 mars

Igår körde jag lite på gymmet, var väldigt skönt :) Det blev 20 minuter på crosstrainern, sen lite mage och sedan löpning i cirka 25 minuter :) Var välbehövligt, jag kände mig mycket bättre efteråt. Dock åt jag massa godis och pizza på kvällen så det tog väl typ bort det, men skönt var det i alla fall, haha :)


11 mars

Igår blev det lite mycket så hann inte uppdatera. Igår var jag på gymmet en kortis, typ 45 minuter, och körde tio minuters uppvärmning på crosstrainern + lite mage plus intervallöpning 20 minuter.
Det bästa med dan var att jag vägde mig på gymmet och jag har gått ner 1,2 kilo! Hoppas det tagits från rätt ställe också bara :)

Vikt: 61,8 kg

10 mars

Idag blir det nog ingen träning alls, körde en omgång med muskelmaskinen förut men förutom det hinner jag nog inte med något. Om jag hinner ska jag försöka springa 20 minuter men vi får se hur det går.

Förut när jag kollade mig i spegeln kände jag mig så himla nöjd! Jag såg så himla smal och snygg ut, antagligen har inte måtten ändrats men jag har liksom blivit lite fastare, i alla fall i mina ögon, haha :)
Blir så irriterad på att inte bilderna går att lägga upp, ska försöka igen så ni faktiskt får se hur min kropp ser ut.

Nu blir det cykel till skolan, uppdaterar senare eller imorgon! :)

9 mars

Igår hade jag volleybollträning, så blev en och en halv timme lår och armar! Är så himla skönt att träna en sport, jag blir lätt uttråkad på träning om jag bara gymmar eller bara springer eller liknande, men när jag har volleybollträning har jag nästan alltid grymt kul! Plus att om jag är superstressad, har massor att göra så glömmer jag allt det och fokuserar på träningen :)

Jag har fått tips om en bra sida, www.kalorier.nu, som jag använder mig av för att hålla koll på hur mycket jag kan stoppa i mig om dan :) kika in ni också!

8 mars

Åh, idag på självaste fettisdagen har jag käkat semlor, så himla gott! Åkte hem till en kompis som gjorde egna, så åt två stycken (dock var de väldigt små), mums! Min träning handlar om att just träna och att inte hårdbanta, så därför kände jag att jag var förtjänt av dessa små mumsbitar (fast lite dåligt samvete fick jag faktiskt, har inte fått bort alla dumma tankar än).

Idag bestod träningen utav tio minuters uppvärmning på crosstrainern, sen mage - 100 situps, och till sist armar. Blev en liten kortisträning, kände verkligen inte för det och då är det bättre att man struntar i det, kan köra längre/jobbigare någon annan dag :)


7 mars

Idag har jag haft volleybollträning så blev mycket lår- och armträning :) nu är jag sjukt trött, och precis käkat tacos - så himla gott, så funderar på att slappa framför tv:n och sen dra mig mot sängen :)

6 mars

Hann inte skriva igår så skriver om träningen idag istället :)
Skrev ju att jag inte skulle hinna med flera timmar träning men körde faktiskt en och en halv, kom hem elva på kvällen sen, haha. så himla skönt att köra på kvällen, är helt tomt på gymmet :)
Körde i alla fall 30 minuter på crosstrainerna och sen cirka 200 situps (ovanligt va?) och en annan maskin för magen, som jag beskrev i ett tidigare inlägg. Joggade sen på väldigt låg fart i 20 minuter,  riktigt skönt :) plus att jag cyklade fram och tillbaka till gymmet, så kände mig riktigt duktigt =)
fast åt cokladbollar, drack fanta och åt choklad på dan, så jätteduktig var jag väl inte, men gott var det ;)


häng i solen

de där flera timmarna med träning som jag pratade om igår rann ut i sanden, då mamma ringde och frågade om jag inte ville med ut på sjön och åka spark och njuta i solen. Käkade lite korv, drack fanta och åt choklad, haha, bra för själen, men kanske inte för kroppen! 
Nu ska jag iväg på middag igen, men ska försöka komma iväg till gymmet ikväll i alla fall :)

5 mars

Dagens träning blev lite lugn, kör hårdare imorgon, helst flera timmar om det går, wiie. I alla fall, jag körde 40 minuter på crosstrainern, sen ínsida och utsída lår (kör dock inte så jättemycket lår då de får så mycket träning när jag tränar volleyboll) och sen blev det självklart lite mage också, som alltid. Körde 100 situps i maskin och sen en maskin som man tränar sidan av magen, som man typ drar från sida till sida, om ni förstår vad jag menar?

Idag har jag dock käkat så himla mycket, blev bjuden på fin middag med förrätt, varmrätt och efterrätt, och kunde liksom inte säga nej heller, haha. Så dagen känner jag har gått åt fel håll, med för mycket mat och för lite träning, men får ta igen det imorgon!

Nu blir det kudden, för att gå upp imorgon och köra lite hårdträning!

bilder

Har tagit bilder men lyckas inte ladda upp dem, för försöka igen senare.. Nu drar jag till gymmet för att köra lite crosstrainer och lite maskiner för lår, hej och hå!

4 mars

Åh, idag har varit en så bra dag! Tränade i ungefär en och en halv timme, så himla skönt. Körde på crosstrainern i 40 minuter, gjorde ungefär 200 situps och körde till sist intervallöpning tjugo minuter. Var himla trött efteråt men gud så skönt det var! Körde även lite tidigare på dan två omgångar med muskeltränaren, försöker köra lite varje dag för att se om något händer (dock kom jag hem vid elva igår kväll så gårdagen hade ingen träning, förutom lite promenad i typ en timme).
Igår körde jag på en fuskdag med lite cider och lite godis, men var himla gott! Dagens mat känns hyfsad, med korv stroganoff till lunch och köttgryta med potatis till kvällsmat. Är på kalas men åt lite extra mat och sallad så jag inte behöver käka något fika sen, hoppas jag klarar att stå emot!

Nu ska jag väl återgå till att vara social, och sukta när de andra käkar bullar (den som säger att det är lätt att stå emot godsaker ljuger), haha.

Hoppas ni blir inspirerade av mig, och säg gärna till om ni har åsikter eller tips! :)


2 mars

Dagens träning bestod utav tre omgångar med muskeltränaren, kändes faktiskt ganska skönt men roligt då man känner magmusklerna arbeta, de liksom hoppar. Dock så fungerar det bara när jag står upp, antar att det har att göra med att maskinen behöver få kontakt med musklerna vilket den inte får när jag sitter och allt fett är i vägen.
Utöver maskinen (vilken jag bara använder som komplement till träningen, inte ersätter vanlig träning) hade jag volleyboll träning där det blev väldigt mycket spring under en och en halv timme, vilket kändes efter, var riktigt skönt!

Min mat idag har väl inte varit den bästa men inte så farlig ändå. Åt fyra mackor till frukost/lunch vid elva-tolv (dock pålägg marmelad och ost, ouch, inte så bra kanske) och lunch/middag blodpudding, vilket måste vara ganska nyttigt, eller? Nu på kvällskvisten efter träningen har jag käkat lite russin och fyra mockarutor för att hålla mig vaken när jag pluggat (kanske inte heller så bra men vafan, man måste ju unna sig ibland).

Imorgon kommer jag inte hinna träna något alls, då jag kommer vara i skolan hela dagen, från 10 på morgonen till 10 på kvällen, kanske om jag går upp jättetidigt? Aja, det får vi se imorgon, annars tänkte jag köra hårt resten av veckan med gym där jag tränar växelvis lår, armar, rygg och mage i maskiner och avslutar varje pass med intervallöpning på löpbandet i 20 minuter.

Nu ska jag krypa till sängs för att orka med en lång dag imorgon, ha det bra!


Lite bakgrundsmått

För att jag, och ni, ska se några förändringar kommer jag lägga upp mina mått + bilder innan jag börjar hårdträningen och användningen av maskinen.

Längd: 165 cmg
Vikt: 63 kg
Mått: Midja (smalaste ställe mitt på magen) = 79 cm
        Midja (över naveln) = 88 cm
        Midja (precis under brösten) = 79 cm
        Bröst = 90 cm
        Höfter = 99 cm
        Rumpa = 100 cm
        Lår = 56 cm
        Armar (överarmar) = 25 cm

Som ni kanske ser är det magen jag behöver fokusera mest på, då fettet jag lägger på mig hamnar där och fastän jag inte är överviktig har jag ett farligt stort midjemått (då bukfett är det farligaste fettet).
Maskinen jag kommer använda mig av är inte Abtronic från tv-shop utan en från Clas Ohlson för 499 kr, Muskeltränare EM 30.
 

Det tråkiga med denna maskin är att man bara får använda den på magen, men då jag fokuserar på magen får den duga.

Före-bilder kommer lite senare!

Välkommen!

Hej, i denna blogg kommer jag (anonymt) blogga om min kamp för att vara snygg till stranden i sommar!
För att uppnå mitt mål kommer jag använda mig av vanlig traditionell träning, hyfsad bra mat och en abtronicliknande maskin (så om du vill veta om dessa maskiner fungerar, följ bloggen) :)

RSS 2.0